Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Tips: Fem kosttillskott för januari | Artikel från Topformula

Tips: Fem kosttillskott för januari

Tips: Fem kosttillskott för januari

Med ett nytt år kommer nya utmaningar och förändringar, förhoppningsvis kommer 2021 tillföra mer positivitet än vad 2020 gjorde. 
Kanske har du bestämt ett gäng nyårslöften, mål eller planer. Det kan röra sig om allt från att spara pengar, bli snabbare på milen, ringa mormor oftare och så mycket mera. Det är trots allt något lite magiskt med ett nytt år, vi får chansen att starta om och förbättra våra liv. Exakt vad som behövs i ditt liv är självklart unikt för dig, men efter året som har varit kanske vi bör fokusera på löften som får oss att må bra.
För att ge dig lite inspiration har du här några exempel på positiva och roliga löften.

  • Mer tid för dina hobbies.
  • Gå en långpromenad i skogen varje vecka.
  • Gör något du inte vågat (testa mountain biking, läs en distanskurs, pierca örat, vad som än passar dig). 
  • Ställ upp som fosterhem åt en katt.
  • Läs/lyssna på minst 12 böcker under årets gång.
  • Börja brevväxla med farmor/farfar/grannen.
  • Försök röra på kroppen dagligen, det behöver inte vara att gymma eller springa. Varför inte köra ett danspass i vardagsrummet eller armhävningar i köket. 
  • Testa ett nytt recept i veckan.

För en del kommer nyårslöftena fokusera på hälsa. Det kan handla om att lägga sig tidigare, försöka äta de 500 gram grönsakerna per dag som vi bör, äta veganskt varje måndag och mycket mera.
För dig som vill satsa på hälsa och testa kosttillskott har du här lite förslag som kan vara intressanta.  

Hår, hud och naglar

För att stärka utsidan inifrån kan ett kosttillskott med zink, biotin och selen vara ett alternativ. Zink är en mineral som bland annat bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och naglar. Det finns naturligt i kött, mejeriprodukter och inälvsprodukter. Biotin (förr kallades den vitamin H) är en vitamin som bland annat bidrar till att bibehålla normalt hår och hud. Du kan hitta biotin naturligt i livsmedel som ägg, havregryn och lever. Det tredje ämnet, selen, bidrar till att bibehålla normalt hår och naglar. Naturligt finns selen i exempelvis fisk, inälvsmat och frön. Tillsammans hjälper dessa dig att bibehålla normalt hår, hud och naglar.
För att komma till vår Hud, hår och naglar, klicka här.  

Magnesium

Magnesium är en mineral som bidrar till en mängd funktioner i kroppen. För att nämna några: Magnesium bidrar till att bibehålla normal benstomme, normal proteinsyntes och normal psykologisk funktion. Du hittar magnesium i livsmedel som kött, baljväxter, fisk och skaldjur.
För att komma till vår Magnesiumkelat klicka här. För att läsa mer om magnesium, klicka här.

Q10 Kaneka

Q10 Kaneka innehåller en mängd ämnen. Ämnet som i huvudsak står i fokus är Coenzym Q10. Coenzym Q10 är ett fettlösligt vitaminliknande komplex som återfinns i mitokondrierna där det deltar i cellandningen.  Mängden Q10 i kroppen minskar med åldern. 
Förutom Q10 innehåller Q10 Kaneka vitamin E, vitamin C, selen och vitamin B12. Dessa ämnen bidrar bland annat till att skydda cellerna från oxidativ stress, normal psykologisk funktion och normal energiomsättning. 
För att komma till vår Q10 Kaneka klicka här. För att läsa mer om Q10, klicka här

Vitamin E

Vitamin E är en fettlöslig vitamin som även är en antioxidant. Den tillhör de essentiella vitaminerna, de vi behöver få i oss för att våra kroppar ska fungera normalt. Vitamin E skyddar cellerna från oxidativ stress. Oxidativ stress tros ha en koppling till en mängd hälsoproblem vi kan drabbas av. Därav är en kost rik på antioxidanter viktig för vår långvariga hälsa.
Vitamin E ska inte överdoseras, det är ovanligt med brist och det är därför viktigt att hålla koll på sitt intag. Det finns naturligt i bland annat frön, vegetabiliska oljor, ägg, gröna bladväxter och avokado. 
För att komma till vår Vitamin E klicka här

Järn + Vitamin C

Järn är mineralen som bland annat behövs för bildning av röda blodkroppar, bildning av hemoglobin, för normal syretransport i kroppen och för att att minska trötthet. Det är en ytterst viktig mineral som tyvärr är det vanligaste mikroämnet att ha brist på världen över. Grupperna som har störst risk att drabbas är gravida, kvinnor med kraftiga menstruationsblödningar och tonåringar. Järnbrist kan leda till järnbristanemi, blodbrist, vilket kan ge symtom som andfåddhet, trötthet och försämrat immunförsvar. För mycket järn är dock inte nyttigt heller, tvärtom kan för mycket vara giftigt. Det är därav viktigt att som exempelvis gravid rådgöra med sin barnmorska. Järn (hemjärn) finns naturligt i animaliska produkter som lever, inälvor, kött, ägg  och skaldjur. Det finns även järn i vegetabiliska produkter som spannmål, detta järnet kallas icke-hemjärn, kroppen kan tyvärr inte tillgodose sig detta lika lätt som hemjärn.

Vitamin C är en vitamin viktig för immunsystemets normala funktion, normal energiomsättning och för att minska trötthet. Vitamin C har även funktionen att det förbättrar kroppens upptag av järn vilket gör att det är en naturlig förstärkare av ett kosttillskott med järn.
För att komma till vår Järn + Vitamin C klicka här. Föredrar du ett veganskt tillskott hittar du vår veganska Järn + Vitamin C här.Januari 19, 2021
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.