Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Ashwagandha: Den orosdämpande växten | Artikel från Topformula

Ashwagandha: Den orosdämpande växten

Ashwagandha: Den orosdämpande växten

Ashwagandha (Withania somnifera) även kallad indisk ginseng, är en potatisväxt som används inom den ayurvediska läkekonsten. Växten har även fått ett ordentligt genomslag här i Sverige. Det har nämligen visat sig att ashwagandha har väldigt många positiva effekter på kroppen, framförallt relaterat till energi och psykiskt mående. 

Minskar oro och ångest

I flera studier har ashwagandha haft en lugnande effekt på stress och ångest. I en av dessa studier fick 64 deltagare, alla med kronisk stress, antingen placebo eller en kapsel med ashwagandha två gånger dagligen i 60 dagar. Deltagarna som fick ashwagandha hade 69% minskning av ångest och sömnlöshet, i genomsnitt, än placebogruppen som såg en genomsnittlig minskning på 11%. I en annan studie på 6 veckor där 39 personer deltog rapporterade gruppen som fick ashwagandha en minskning av ångest på 88%, placebogruppen rapporterade en minskning av ångest på 50% .

Sänker inflammation

En annan positiv effekt ashwagandha verkar ha på kroppen är sänkt inflammation. Vi vill ha en låg nivå av inflammation i kroppen då en hög nivå av inflammation har kopplingar till sjukdomar som diabetes och alzheimers. I flera studier har det framkommit att ashwagandha ökar aktiviteten i de immunceller som arbetar mot infektioner. Ett sätt att mäta inflammation och infektioner är ett CRP test (C-reaktivt protein). Detta visar höga nummer när man har en inflammation eller infektion i kroppen. En studie fann att de deltagare som fick ashwagandha dagligen i genomsnitt hade 36% minskning av CRP jämfört med en minskning på 6% i placebogruppen.

Ashwagandha är minst sagt en spännande växt som vi förhoppningsvis kommer se mycket av i framtiden. Om du tycker att det låter intressant är det viktigt att du följer instruktionerna på din valda produkt. 
Referens:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3573577/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21407960
https://blog.priceplow.com/wp-content/uploads/2014/08/withania_review.pdfOktober 7, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.