Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Klimakteriet

Klimakteriet är benämningen på kvinnors övergångsperiod till menopaus, det vill säga från att vara fruktsam till att inte längre ha ägglossning. Detta sker vanligtvis någon gång mellan 40 och 60 års ålder och har oftast ett förlopp på från ett år upp till hela 15 år. Den största förändringen som sker i kroppen under klimakteriet är att äggstockarna minskar sin produktion av könshormonet, östrogen.

Vanliga problem

Många kvinnor upplever klimakteriet som besvärande då det kan ha diverse negativa effekter på kroppen, såsom oregelbundna blödningar, värmevallningar, sömnproblem, humörsvängningar och uttorkning av slemhinnor. I och med minskad ämnesomsättning kan du gå upp i vikt och de minskade östrogennivåerna genererar även en större risk för hjärt- och kärlsjukdomar och benskörhet. Klimakteriet ökar dessutom risken för depression, speciellt om det finns en historia av psykisk ohälsa hos individen.

Olika behandlingar

Förutom uppenbart obehagliga besvär kan alltså klimakteriet leda till allvarliga komplikationer, och vi rekommenderar kvinnor som upplever denna övergångsperiod som extra påfrestande att söka vård och eventuellt få behandling med östrogen. I de allra flesta fallen kan symtomen lindras genom ändrade livsvanor och anpassning till problemen. Hos topformula har vi ett urval av kosttillskott och naturliga produkter som kan hjälpa kvinnor med klimakteriebesvär till lindring och ökat välbehag.

Sortiment med lindrande tillskott

I sortimentet finns Balans plus, som innehåller ett svenskt pollenextrakt samt rödklöver. Dessa ingredienser har visat sig ha positiv effekt på den mentala balansen och det allmänna välbefinnandet. En annan populär växt som används för att lindra klimakteriebesvär är havtorn, med goda egenskaper tack vare sitt rika innehåll av Omega-fettsyror, karotenoider och E-vitamin. Detta tillskott hjälper inte minst till att återställa balansen i underlivet, ögonen och munnen, genom att återställa balansen i slemhinnorna.

Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.