Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Gäller alla ordrar

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Beställ innan 14 - Skickas samma vardag

ZMA: Kombinationsprodukten för återhämtning

ZMA: Kombinationsprodukten för återhämtning

ZMA är ett väldigt populärt kosttillskott, både hos personer som tränar mycket men även hos dem som bara vill prioritera sin återhämtning. ZMA innehåller tre ingredienser, zink, magnesium och vitamin B6. Så, låt oss gå igenom de olika ingredienserna i ZMA för att bättre förstå vad de gör och är bra för. 

Zink

Zink är en essentiell mineral vi har nästan överallt i kroppen. Zink behövs exempelvis för att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet, för att bibehålla en normal benstomme, för en normal proteinsyntes och mycket mera. Zink hittar vi främst i animaliska produkter såsom inälvsmat och kött, upptaget av mineralen förbättras av att det intas med animaliska proteiner. Zink finns även i vegetabiliska livsmedel som nötter. 
För mer om zink, klicka här.

Magnesium

Likt zink är magnesium en essentiell mineral som har flera viktiga funktioner i kroppen. Magnesium bidrar bland annat till att minska trötthet, en normal proteinsyntes och för en normal psykologisk funktion. Trots att den är livsviktig är det även en mineral som väldigt många av oss har brist på. För att säkerställa att vi får i oss magnesium behöver vi äta baljväxter, animaliska livsmedel och nötter. 
För mer om magnesium, klicka här.

Vitamin B6

Vitamin B6, även kallad pyridoxin, är en av de viktiga b-vitaminerna. Den är nödvändig för omsättningen av protein i kroppen och för nervernas normala funktion. Likt magnesium och zink finns den i animaliska livsmedel men även i en del vegetabiliska som potatis och spannmål.
För mer om vitamin B6, klicka här

ZMA

ZMA är som sagt ett populärt kosttillskott hos tränande individer. Detta då det tros förbättra återhämtningen och därmed den atletiska prestationen. Detta är inte helt bevisat, det finns studier både för och emot effekterna som ZMA har på tränande individer. Vad vi vet är att både zink och magnesium är i sig viktiga för våra muskler. Vi vet även att vid kalorirestriktioner och när vi svettas mycket så sjunker mängden av dessa mineraler i kroppen. Magnesium är även väldigt vanlig att ha brist på, även hos ej tränande individer. 
Det är därav inte långsökt att ZMA kan ha en god effekt på vår återhämtning. Maj 14, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.