Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Superfruit

Chiafrön

750 g

Superfruit | Chiafrön

169,00 kr

Rek. pris 277,00 kr

I Lager
SKU
136689_NKPG

Jämför pris: 0,23 kr/

  • Fraktfritt över 99 kr
  • Lägst pris
  • Svensk fabrik
750g.
    Chiafrön kommer ifrån Mexico och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. Chiafrön är en av våra rikaste vegetabiliska källor till Omega 3! Idrottsmän världen över använder sig av chia dagligen!
    Chia (Salvia hispanica) är en blommande växt från mintfamiljen och kommer ursprungligen från Mexico. I norra Mexico finns den numera uppmärksammade stammen "Tarahumara" som anses vara världens bästa långdistanslöpare, och för dem är chia basföda. Chia har kultiverats sedan urminnes tider och det är troligt att Aztekerna använde det som en del i deras diet. Benämningen "Chia" kommer från ett ord som ursprungligen betyder "oljig", lägger man chiafrön i blöt bildas det nämligen väldigt fort en geléartad klar hinna kring de små fröna. Plantan anses vara lättkultiverad och växer upp till en meter. Våra chiafrön kommer från växtens ursprungsland Mexico.
    Chiafrön är rika på Omega-3, ALA (alpha-lineolic-acid), fiber och protein. Traditionellt har chiafrön konsumerats som de är, i form av en dryck som kallas "chia fresca" eller som komplement till bröd och bakverk. Fröna kan malas ned och användas tillsammans med andra sorters mjöl. Fröna innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen så som fosfor, kalcium och kalium. Växten har så gott som ingen historia i Europa och introducerades i EU 2009 som "Novel Food" vilket innebär att den är rekommenderad att användas i bakning av bröd upp till 5% av den totala mängden.

Ingredienser

Ekologiska Chia frön

Näringsvärde

Näringsvärde Per 100g  
Energi 1894 kJ /451 kcal  
Fett 31g  
  varav mättat fett 4g  
Kolhydrater 5g  
  varav sockerarter 1g  
Fiber 34g  
Protein 21g  
Salt 0g  
Vitamin E 29,1 mg (243% DRI)  
Omega 3 fettsyror 18g
Skriv din egen recension
Du recenserar:Superfruit | Chiafrön
Ditt betyg
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.