Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Tips: Fem kosttillskott för juni | Artikel från Topformula

Tips: Fem kosttillskott för juni

Tips: Fem kosttillskott för juni

Sommaren har gjort sin entre, äntligen! Dags för grillkvällar och skolavslutningar (med nära och kära som är symptomfria och med ett visst avstånd från varandra). Det är inte en vanlig juni i år och vi behöver alla fortfarande ta ansvar för att skydda oss själva och varandra. Med det sagt så är grillkvällar med familjen, skogspromenader och kanske ett första dopp i havet fortfarande fullt möjligt att göra. Så ta hand om varandra och låt oss hoppas att juni kommer med mycket solsken.
Om du vill ge kroppen lite extra kärlek nu i sommartider har du här fem tips (plus en bonus) på kosttillskott.

Ögonhälsa

Att ta hand om sina ögon är otroligt viktigt, vi har trots allt bara två. I produkter för ögonhälsa hittar du ämnen som lutein, saffran och zeaxantin. För att få ytterligare skydd tillsätts även vitamin A, vitamin B2 och mineraler som zink. Dessa är viktiga både för slemhinnorna i ögonen men även synförmågan i sig.
För mer om lutein och zeaxantin, läs här

Havtorn

Havtornsbär växer längs Sveriges kustlinje under sensommaren och har visat sig vara rika på nyttiga fettsyror. Havtorn innehåller även en mängd vitaminer och mineraler. För att ytterligare förbättra ett kosttillskott med havtornsolja i kan man lägga till vitamin A. Vitamin A bidrar bland annat till att bibehålla normala slemhinnor och synförmåga.
För mer om havtorn, läs här. 

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är ett gammalt husmorsknep för viktminskning, det tros nämligen kunna påverka blodsockret.
För mer om äppelcidervinäger, läs här.

Pantotensyra

Pantotensyra, eller vitamin B5, är en av de vitaminerna våra kroppar inte kan producera själv. Pantotensyra bidrar bland annat till att bibehålla en normal energiomsättning och mental prestationsförmåga. Förutom i kosttillskott är kött och baljväxter två bra källor till vitaminen. 

Laktas

För dig med en mage känslig för laktos kan sommarens jordgubbar med grädde bli ett problem. Ibland finns trots allt inte möjligheten för laktosfritt och ibland är frestelsen för mjölkchoklad för stor. Då är det tur att det finns kosttillskott med laktas, ämnet som man vid laktosintolerans saknar, för att bryta ner mjölksockret. Så att du kan njuta utan att få ont.
Laktas finns i både burk och som en smart “pocket” lösning.

Bonus: Solbrun

Ja, nu börjar det trots allt bli tid för att jobba på brännan. Då kan ett kosttillskott med bland annat betakaroten i sig hjälpa dig att nå den solkyssta nyansen. Glöm bara inte att smörja in dig ordentlig med solskydd.
För mer om betakaroten, läs härJuni 10, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.