Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Q10 effekt -> Q10 + Hjärtat = Sant | Topformula

Q10 + Hjärtat = Sant

Q10 + Hjärtat = Sant

Koenzym Q10, förkortat Q10, är ett fettlösligt och vitaminliknande ämne som förekommer i våra organ och celler. Störst koncentration av Q10 hittar du i de organ som förbrukar mycket energi, exempelvis hjärtat. Tillverkningen av Q10 i kroppen sker i levern men vi kan även få i oss mindre mängder Q10 via maten vi äter. Makrill och rapsolja är de livsmedel med högst innehåll av Koenzym Q10. 

Att ta hand om sitt hjärta borde vara en prioritet för oss alla. Det är trots allt ett av de viktigaste organen och tyvärr är hjärtrelaterade sjukdomar en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige. Mycket handlar om genetik, men det finns även livsstilsfaktorer som påverkar vår risk och där har vi något att säga till om.
När det kommer till Q10 och hjärtat finns det forskning främst på individer som redan lider av hjärtsvikt. I en studie med 420 deltagare, alla med kronisk hjärtsvikt, fick deltagarna det vanliga behandlingssättet för hjärtsvikt samt antingen tillskott med Q10 eller placebo. Efter två år kunde man se att gruppen som fått Q10 hade mindre symptom och minskad risk för allvarliga ogynnsamma kardiovaskulära händelser. 
I en studie med 641 deltagare som också hade kronisk hjärtsvikt, fick deltagarna förutom den konventionella vården även antingen Q10 eller placebo. Resultatet efter ett år visade att de som fått Q10 hade varit på sjukhus mindre ofta för förvärrad hjärtsvikt och hade även färre allvarliga komplikationer. 

Det behövs mer forskning på Q10 och dess effekt på vår hjärthälsa. Vill du ändå testa Q10 hittar du vår här

 

 

Referens:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25282031/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8241697/Februari 15, 2021
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.