Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Köp över 99 kr

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Du väljer frakt - Vi har alla alternativ

Maca: För fertilitet och lust | Artikel från Topformula

Maca: För fertilitet och lust

Maca: För fertilitet och lust

Maca (Lepidium meyenii) är en rotfrukt som växer i Anderna, hela 4000 meter högt upp (halvvägs till Mount everest). Roten är gul och påminner lite om en rättika eller rova till utseendet. Smaken beskrivs som en blandning mellan palsternacka och pepparrot. Maca har en lång traditionell användning inom både matlagning och medicin i den peruanska kulturen.
Roten innehåller en mängd mineraler och vitaminer som B-vitaminer, järn, vitamin C och mangan. Den innehåller även viktiga aminosyror. 

Maca, som också kallas “naturens viagra”, används främst för dess trodda effekt på fertilitet och könskörtlar. Men, har maca verkligen den effekten? 

Högre libido

Det vanligaste orsaken för användningen av maca är att den tros kunna förbättra libido och lust hos både män och kvinnor. För att testa detta lät man i en studie på tolv veckor män mellan 21 till 56 inta antingen placebo, 1500 mg maca eller 3000 mg maca. Vid den fjärde, åttonde och tolfte veckan fick deltagarna lämna information. Informationen bestod av självskattning av den egna sexuella lusten, ett Hamilton test av ångest och ett Hamilton test för depression. Enligt forskarna kunde man vid den åttonde veckan se en ökning av den sexuella lusten utan att det förknippades med mindre ångest eller depression. Därav drogs slutsatsen av forskarna att maca kan öka lusten för sex.

Ökad fertiliteten hos män

När det kommer till den manliga fertiliteten är kvaliteten och mängden sperma en av de viktigaste faktorerna. Det finns några studier som visar tecken på att maca kan påverka mäns fertilitet positivt. I en review av fem mindre studier sammanfattade forskarna att man fann att både fertila och infertila män såg en ökad spermiekvalité  av maca.


Forskningen på maca är ofta gjord på en liten skala, det är därav viktigt att ta resultaten med en nypa salt. Om du vill testa maca så bör du som alltid följa rekommendationerna på din valda produkt. 
Om du är intresserad av maca kan du klicka här för att komma till vår Maca + L-arginin.

 

 

Referens:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12472620/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27621241/November 30, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.