Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Gäller alla ordrar

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Beställ innan 14 - Skickas samma vardag

Chlorella: Superfood som är bra för blodtrycket och immunsystemet

Chlorella: Superfood som är bra för blodtrycket och immunsystemet

Alger låter kanske inte så lockande att äta men de har visat sig vara ytterst nyttiga och kraftfulla för oss. En av dessa, chlorella, har fått särskilt stort genomslag som en “superfood”. Chlorella är en sötvattensalg som är väldigt näringsrik, kanske en av de mest näringsrika växterna vi kan äta: Den innehåller alla vitaminer, alla mineraler och alla aminosyror. Den innehåller även en hel del omega 3. Att kalla chlorella för en superfood är minst sagt ingen överdrift! 
Vad är då chlorella bra för mer än att vara nyttig?

Kan hjälpa att hålla blodtrycket under kontroll

Ett lagom lågt blodtryck är något vi alla borde sträva efter. Med högt blodtryck kommer en mängd sjukdomar som påverkar vår livskvalite kraftigt. För att undersöka om chlorella kan påverka blodtrycket lät man en grupp deltagare med ett lätt förhöjt blodtryck inta chlorella eller placebo. Slutsatsen från studien var att deltagarna som fick chlorella sänkte sitt blodtryck jämfört med de som fick placebo. Lovande nyheter för vår hjärthälsa. 

Kan stärka immunsystemet

Immunsystemet ansvarar för att hålla dig frisk genom att det kämpar mot infektioner våra kroppar utsätts för. Det är ett väldigt komplext system som är livsviktigt för oss, därav är att ta hand om sitt immunsystem att ta hand om sig själv. 
I en liten studie från 2011 mätte man mängden antikroppar i femton män utan att ha tagit chlorella och även efter en period av att ha tillsatt chlorella. Testet visade att männen hade tillverkat fler antikroppar (antikroppar är våra beskyddare som slår ut inkräktare i vår kropp som exempelvis virus) i samband med perioden som de intog chlorella. I en annan liten studie lät man friska vuxna inta chlorella för att sedan mäta hur aktivt immunsystemet var. Det man fann var att ett intag av chlorella ökade immunaktiviteten.

Även om det självklart behövs mer studier på specifika situationer där chlorella kan göra skillnad så är chlorella extremt nyttigt tack vare alla de ämnen det innehåller. Om du vill testa chlorella så följ noga anvisningarna på produkten och trappa upp mängden i steg för att inte chocka magen. 
Referens:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19811362
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21906314
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22849818Maj 6, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.