Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Fri frakt - Gäller alla ordrar

011 - 12 12 97- 9-13 alla vardagar

Beställ innan 14 - Skickas samma vardag

Betakaroten: Istället för brun-utan-sol

Betakaroten: Istället för brun-utan-sol

Trender varierar men att de flesta av oss tycker att en gyllene bränna är fint har bestått genom tiderna. Nuförtiden vet vi vikten av att skydda oss med solskydd och det är inte lika vanligt med doften av kokosolja på stranden, men vi vill fortfarande gärna se lite solkyssta ut. Ett kosttillskott som kan hjälpa med detta är ett som innehåller betakaroten. Betakaroten är en karotenoid, vilket är en förstadium till vitamin A som finns i färgglada grönsaker som exempelvis morötter och grönkål. Kroppen kan vid behov omvandla betakaroten till vitamin A men gör så bara om den verkligen behöver, annars lagrar kroppen det i fettvävnaden. Man kan få i sig för mycket vitamin A och det är skadligt men inte för mycket betakaroten. Det kroppen inte behöver tar den helt enkelt inte upp. 

Så hur blir vi egentligen gyllene av karotenoider som betakaroten? Sanningen är att vi inte riktigt vet. Det man tror är att när vi äter betakaroten under en tid sparar kroppen det i vår fettvävnad och ger oss ett mer gyllene utseende. Vi får alltså lite mer färg än vi brukar, kombinerar vi det med ett hälsosamt solande (glöm inte solskydd) kan vi få en väldigt fin färg.  

Istället för att äta morötter som att det inte finns någon morgondag kan du med ett kosttillskott få den där gyllene nyansen med mindre jobb. Med det sagt, glöm inte äta dina grönsaker ändå. 

 

 

Referens:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296758/Mars 18, 2020
Senaste artiklarna
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.